Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Pořídili jsme si “školní mazlíčky”

Dlouho jsme se na to připravovali a konečně je to tady. Ve škole máme nové kamarády. Která škola může říct, že má školního mazlíčka? My ano. Děti se mohou starat o kalifornské žížaly.

Jak jsme k tomu přišli??? V hodinách přírodopisu se učíme o kroužkovcích a k tomu máme titul Ekoškola. Proto samozřejmě děláme spoustu aktivit. Děti si především v přírodovědném kroužku žížaly oblíbily.

Nejprve se tedy žáci během předchozích setkání seznámili se žížalím světem, nastudovali si velké množství zajímavostí a připravili vzdělávací plakát.

V posledním kroužku jsme vyrazili ven, tvořili žížalí domečky a hledali do nich jejich obyvatele. V okolí školy se nám podařilo najít docela dost žížal, pro které jsme nachystali nové dočasné obydlí, abychom mohli sledovat, jak si budují své cestičky v hlíně.

Potom jsme se už vrhli na sestavení našeho zeleného vermikompostéru, do kterého jsme ubytovali kalifornské žížaly, které budeme pravidelně sledovat, hlídat, starat se o ně a samozřejmě i krmit. Naše žížaly se nám doufejme odvděčí tím, že vytvoří tzv. žížalí čaj, který budeme používat jako hnojivo pro květiny.