Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Díky vám jsme obdarovali také děti v dětském domově v Černé Vodě

Minulý víkend (9.-11. 7. 2021) patřil opět milovníkům osvětlených mazlíků – trucků a dodávek. Tentokrát jsme navštívili nedaleké Mikulovice, ve kterých se konal již 3. ročník Truck srazu Jeseník.

Proč jsme se vydali právě tam?! Protože jsme jeli splnit další úkol – setkat se s dalšími dětmi, se kterými se jejich osud nemazlil. S dětmi, které bydlí v dětském domově v Černé Vodě. S dětmi, pro které jsme měli nachystánu druhou část sbírky … od Vás ze srdce … Přáli bychom vám vidět jejich nadšení, které se projevovalo výkřiky radosti a údivu, když nosily připravené krabice, tašky, pytle plné hraček, výtvarných a kancelářských potřeb, plyšáků, her, stavebnic, odnesly si také odrážedla a malá kola, knihy, sešity, papíry,…

S dětmi a “jejich tetami” jsme poseděli v pergole, dali jsme si kávu, dozvěděli jsme se, jak to v takovém dětském domově chodí, co dělají děti, když mají prázdniny, kam jezdí do školy, že chodí na brigády, dodržují služby, vyvádějí lumpárny,… prostě jsme si užívali velmi příjemné atmosféry, kterou vila a dokonale udržovaný areál přímo srší.

Více o dětském domově zde: https://www.dd-cernavoda.cz/

Ještě před samotným předáním nás ale navštívilo pár dalších dětí, diváků, návštěvníků, kteří si odnesli malou drobnost…

Tuto sbírku podpořili také naši přátelé z Pardubického kraje, Niky a Martin. Niky je vychovatelkou ve školní družině, která během pár dní sesbírala pořádnou kopu věcí – her, hraček, plyšáků, oblečení, výtvarných a kreativních sad, kancelářských potřeb, omalovánek,… A Martin se postaral o bezstarostný převoz, protože vlastní audodopravu.

Do sbírky přispěli také samotní organizátoři truck srazu svými upomínkovými předměty a také dárky sponzorů v podobě nafukovacích balónků, pastelek, lahví na pití,… ale co je hlavní!!!!???? Umožnili nám osobní setkání spojené s předáním všeho, co se nám podařilo DÍKY VÁM sesbírat.

Mimo jiné se zapojili také “náhodní kolemjdoucí”, kteří vyhráli v tombole něco, co sami neupotřebí, ale dětem to zaručeně radost udělá (Náramky, odrazky, lahve,…)

Je krásné rozdávat úsměvy. Proto vám moc a moc děkujeme za vaši ochotu se zapojit a pomoci dětem rozzářit jejich tvářičky. A aby to nebylo pořád jen o dětech, pak vězte, že ukápla nejedna slzička. Ptáte se komu?! Děvčatům – tetám, které byly sbírkou naprosto ohromeny. Za odměnu jsme obdrželi pozvání na kávu a nabídku další spolupráce – návštěvy dětského domova s programem pro naše školní děti.

Opět děkujeme firmě KAMITIRO za podporu.

Za celý tým Jana a Bára