Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

ROUŠKOVÁNÍ – spolu to dáme

Moje rouška chrání tebe, Tvoje rouška chrání mě. To je heslo, které nás v posledních měsících provází na každém kroku. Rouška se stala módním doplňkem. Tedy alespoň v našem případě tomu tak určitě je 😉

A protože jsou roušky neustále všude potřeba, rozhodly jsme se s paní učitelkou Halířovou, že se přidáme mezi skupinku dobrovolníku z Krnova a se šitím roušek potřebným pomůžeme.

Za dobu karantény jsme doposud ušily přibližně 800 kousků a stále nekončíme.

Díky České poště bylo asi 400 roušek ZDARMA odesláno do Litovle. Do místa, které bylo neprodyšně uzavřeno. Předání probíhalo poněkud složitou cestou. Já jsem odeslala roušky paní bydlící nedaleko Litovle, ona byla domluvená s obyvatelkou Litovle, která musela domluvit schůzku na pomyslné hranici s policií. Teprve potom se roušky ve smluveném čase a na smluveném místě dostaly do rukou manželům, kteří zásobují obyvatele Litovle a nedalekého okolí rouškami, dezinfekcí a dalšími potřebnými věcmi, mezi potřebné.

Další část, asi 150 kusů, putovalo do LDN ve Městě Albrechticích, protože i zde jsou lidé, kteří si roušku nemohou ušít ani pořídit. Každý pacient obdržel nejednu roušku rozličného tvaru, barvy, velikosti.

A posledních pár kousků muselo samozřejmě zůstat doma.

Teď máme před sebou další cíl – zásobit naši školu i školičku <3

Proto se na vás obracíme s prosbou. Máte-li doma povlečení, prostěradla, závěsy, ubrusy, kousky látky, které můžete darovat, budeme velmi rády! Pomůže nám opravdu jakékoli množství materiálu – nejen látka, ale i nitě, provázky, gumičky!

Děkujeme, že nás podporujete! SPOLEČNĚ TO TOTIŽ ZVLÁDNEME!!!