Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Lyžařský den – den SOUTĚŽNÍ A PAŘÍCÍ

Čtvrtek 20. 2. 2020 – den, kdy jsme toho měli před sebou opravdu hodně. Ovšem každé vstávání je pro nás čím dál obtížnější. Dostat se z vyhřáté postýlky už opravdu stojí za to. Musíme mít pořádné budíčky, abychom ty oči aspoň rozlepili.

Vstávání jsme přece jen zvládli. Nachystali jsme se na celý lyžařský den. Posbírali jsme lyže, lyžáky, navlékli se do teplého oblečení a jelo se do SKI Annaberg. Tam se nám opravdu líbí 🙂 První a druhá skupina vyrazila hned na vlek, protože jsme už opravdu úžasní lyžaři. Třetí skupina nezahálela. Chvíli se procvičili na “placáku” a většina z třetího družstva se také dostala na vlek a sjížděli kopec v celé své délce.

Po svačině nás čekala další výzva. Všichni jsme před sebou měli lyžařské závody ve slalomu. Vyrazit směrem k tyčkám nám nikomu nedělalo problém. Jen jsme se museli poprat s časomírou.

Naše snažení dopadlo takto:

Z první skupiny se na 1. místě umístila Baruška, 2. místo patřilo Terezce M. a bronzovou příčku obsadil Ivánek. Druhá skupina má toto pořadí: zlatou medaili si odnáší Michal, stříbro patří Matoušovi a na bednu se dostala i Terezka B. Také třetí skupina má své nejlepší sjezdaře. Z nich to jsou na prvním místě Patrik, následován Stázkou a třetí příčka patří Adélce S. Všem patří obrovská gratulace. Ale i neumístění závodnící zaslouží obrovskou pochvalu, protože udělali až neskutečný pokrok. Před většinou smekáme pomyslný klobouk.

Večer nás čekala pořádná pařba. Nejprve jsme si zahráli poslední soutěž v našem souboji dívek a chlapců. Potom už nás čekalo vyvrcholení tohoto zápolení. Obě skupiny měly za úkol předvést svůj úkol týdne. Dívky si nacvičily taneční vystoupení i s kostýmy a speciálním pokřikem. Chlapci zarecitovali báseň z vlastní tvorby. Obě party ukázaly, že dokážou společně táhnout za jeden provaz společnými silami umí vytvořit fantastické věci. Konečný výsledek je 7:5, kdy dívky o dva body poráží chlapce (hurá, hurá … tleskáme). Každý získal svůj vlastní diplom, vystihující jeho osobu na lyžařském výcviku. Ocenění si zasloužili opravdu všichni. Po náročném týdnu to chtělo se trochu odreagovat. Proto se rozjela párty. Zpívalo se, tančilo se, zábava byla opravdu v plném proudu.

Nezbývá nám, než se jít pomalu chystat na odjezd domů (i když se v podstatě nikomu nechce). Zítra se ještě rozloučíme se sjezdovkou i penzionem a potom už hurá domů 🙂 🙂

Videa z pařby: https://youtu.be/NXNJBGxpKJA, https://youtu.be/1WBxB9bkpWw, https://youtu.be/ZFy4aphfgNU

Videa ze svahu: https://youtu.be/X3N7qpceTSA, https://youtu.be/JstX5FR9z6s, https://youtu.be/9W7GiJwAn9c, https://youtu.be/bCOp18HtdQg, https://youtu.be/qVhuDGjdpKk, https://youtu.be/-OgVzQvdNds, https://youtu.be/hLr98uLB958, https://youtu.be/z08sEq8d9VI,https://youtu.be/enav7gbScsE, https://youtu.be/5-wlchNyOag , https://youtu.be/o9KB4vjVUG0, https://youtu.be/H-EmzVykts0, https://youtu.be/8nL7c1q0ghM, https://youtu.be/5xZj45-_OEo, https://youtu.be/Og6z0W09JT0, https://youtu.be/Ze7M0EcoDdE, https://youtu.be/0Kf4guhckx4, https://youtu.be/aWgEPVzkUvM, https://youtu.be/VP2tKHyPHvQ

Videa ze slalomu: https://youtu.be/nhpDLoIsJHc, https://youtu.be/evqZgVonwdg, https://youtu.be/gKMZJlY723w, https://youtu.be/VtP2Z82FC-0, https://youtu.be/bzrqyhuQ2_8, https://youtu.be/Ah8y36vez-k, https://youtu.be/6BTPPV0zIvY, https://youtu.be/D3rVtGJgMzs, ttps://youtu.be/YtOYxdRWMIw, https://youtu.be/If8JKHD5zXc, https://youtu.be/NM5846PTwX8, https://youtu.be/HTvpmWjiQBI, https://youtu.be/7wg3AvdEWlg, https://youtu.be/ZZTT40tR9fI, https://youtu.be/pLHKUq-oDOc, https://youtu.be/JhZLGZWden0, https://youtu.be/9kda58aFxG8