Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Anglicko – české divadlo

Dne 12.2. jsme navštívili Městské divadlo v Krnově.

Děti 4. – 6. ročníku zhlédli představení A Bald Rabbit. Šlo vlastně o anglicko – českou pohádku s písničkami inscenovanou jako učební pomůcka pro angličtináře začátečníky. Všichni jsme se těšili na plešatého králíka (rabbit) a on z toho vyšel jiný ušák. Hlavní postavou se ukázal zajíc (hare), který se vydal do světa, kde by to bez znalosti světového jazyka šlo jen velmi těžce. Putování malého zajíčka světem provází touha poznat nové věci, touha proslavit se a něco opravdu velkého dokázat. Celé představení bylo plné humoru, anglických slovíček i ustálených výrazů, které nám byly servírovány v takové rovnováze, že i ten nejnezkušenější divák se dobře bavil a příběhu rozuměl.

A Bald Rabbit

Žáci 7. – 9. ročníku se ponořili do tajů života na sociálních sítích v anglicko – českém představení The Onlines, které rovněž připravilo zlínské Divadelní centrum. Příběh o Milanovi, jeho mámě, virtuálních i reálných přátelích, ale také o jeho závislosti na mobilu a sociálních sítích, byl plný humoru a dramatických zvratů. Vše se samozřejmě v dobré obrátilo a Milan zjistil, co je pro něj v životě nejdůležitější a že ve virtuálním světě štěstí zřejmě nenajde…

The Onlines

Doufejme, že obě představení žáky nejen motivovala k zájmu o anglický jazyk, ale poskytla jim i zpětnou vazbu o jejich nabytých znalostech z hodin anglického jazyka.