Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Ta BABIČKA byla vážně DRSŇAČKA

Bylo mrazivé čtvrteční ráno a my, čtvrťáci a páťáci, jsme se vydali do Slezského divadla v Opavě na tolik očekávané představení s lákavým názvem “Babička drsňačka”.

Cestu vlakem i přesun do divadla jsme zvládli na jedničku. V šatně jsme si odložili a čekalo nás nové dobrodružství – poprvé jsme seděli v lóžích. Herci nám byli úplně na dosah.

Vynikající herecký výkon hlavních představitelů nás ihned vtáhl do děje. Ano, přijeli jsme na komedii, která byla plná vtipných scén, které dokonale dolaďovaly kulisy a světelné efekty a… babička. Babička drsňačka a její životní příběh zlodějky drahých šperků.

Po přestávce nás ale šokoval obrat. Atraktivní, zapálená, akční a legrační babička onemocněla. A jak už to v životě bývá, celá její rodina si až v jejich těžkých chvílích uvědomila, jak málo času této staré, nudné bábině věnovali. Nikdo z nás však nečekal, že se již babička neuzdraví.

Své lóže jsme opouštěli zaskočeni, se slzičkou v oku. Smutný konec jsme vážně nečekali. Celí dojatí jsme opustili krásné prostory opavského divadla, vyzvedli jsme si věci a vydali se vstříc mrazivému počasí a nákupům na Dolním náměstí. Měli jsme totiž štěstí, začaly vánoční trhy.

Brzičko nás však vyhnal mráz, který zalízal až pod nehty. Vydali jsme se tedy na zpáteční cestu domů.

Už teď se ale opět těšíme na další nabídku představení!