Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

“Od nás ze srdce do Chrudimi” – první týden sbírky

Vážení a milí,
první týden sbírky máme úspěšně za sebou. Proto nám dovolte, abychom se podělily o úlovky, které se k nám dostaly. Podle zkušeností, které máme jsme tušily, že se do toho s námi pustíte. A měly jsme pravdu.

V první vlně jsme se vrhli na shromažďování pomůcek na výtvarnou výchovu. Na fotkách si můžete prohlédnout, že se nám to skutečně začíná rýsovat. Přistály u nás tempery, pastelky, krepové papíry, voskovky, tužky, nůžky, fixy, plastelíny, křídy, vodové barvy, ale také strouhátka, lepidla a mnoho dalšího výtvarného materiálu.

Dostávají se k nám úplně nové věci, ale také výtvarné potřeby z domácností, kde by už nenašly další využití. My pro ně najdeme v Chrudimi lepší uplatnění a uděláme s nimi radost.

V prvním týdnu se zapojili nejen členové učitelského sboru ZŠ a MŠ Jindřichov, ale oslovili nás také rodiny našich žáků. Balíčky plné barev přinesli Mertovi, Sochovi, Začalovi, Smékalovi a Houslíkovi. Moc děkujeme za podání pomocné ruky. Velké díky patří také TJ Start Janov a papírenskému velkoobchodu VIKPAP.

V týdnu od 19. 4. do 23. 4. 2021 budeme pokračovat ve sbírce výtvarných potřeb. Pokud se najde ještě někdo, kdo by rád pomohl dětem v Chrudimi, budeme velice rády, když se nám ozvete a cokoliv přinesete.

V dalších týdnech opustíme na chvíli barvičky, lepidla, tužky a podobné výtvarné pomůcky a vrhneme se na sběr z trošku jiného soudku. O všem vás budeme samozřejmě informovat.

Děkujeme za vaše nadšení pro správnou věc, za pomoc a spolupráci.

Barbora Halířová a Jana Zábranská