Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Sportovní dětský den

V pátek 30. května oslavili všichni naši žáci Mezinárodní den dětí pohybovými aktivitami. Každý vyučující si připravil pohybovku, kterou muselo splnit celé družstvo, avšak tentokrát soutěžil každý sám za sebe! V tělocvičně se střílelo na bránu, házelo medicinbalem, házelo se na koš. V přízemí se skákalo z místa a byl zde start běhu do schodů, který měl cíl ve druhém patře. Zde čekala disciplína v podobě přeskoku přes švihadlo na čas a v prvním patře se dělaly dřepy. Poté, co všechna družstva absolvovala všechny disciplíny, čekalo nás poslední klání, tentokrát vytrvalostní běh.

A jak to všechno dopadlo? Zjistili jsme, kdo je nejvšestrannějším sportovcem a sportovkyní na I. i II. stupni.

Nejlepší sportovkyní na I. stupni se stala Magda Hrancová ze 4. ročníku a nejlepším sportovcem v této kategorii se stal Jakub Dudík z 5. ročníku.

Na II. stupni vévodili z dívek Pavlína Doláková ze 7. ročníku a Lukáš Zavadil z          9. ročníku.

Ve vytrvalostním běhu se umístilo na stupních vítězů bratrské duo Jan a Lukáš Zavadilovi.

I když nám počasí nedopřálo uspořádat sportovní den v pravém atletickém duchu, což bylo našim záměrem, i tak doufáme, že byla myšlenka Mezinárodního dne dětí naplněna a naši žáci byli spokojení stejně tak jako my, učitelé, z toho, že jsme prožili příjemné sportovně laděné dopoledne místo učení – mučení.

Foto můžete zhlédnout zde:

Rajče.cz