Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

V případě nutnosti testování PCR testy můžete využít odběrové místo v KRNOVĚ

Ordinace MUDr. Lenky Jantošíkové, zastoupená Ing. Tomášem Bendou, se na nás obrátila s žádostí o předání informací, které se týkají odběrového místa v Krnově:

Vážení,

dovolujeme si Vás oslovit touto formou s více informacemi ohledně zřízeného odběrového místa pro testování na COVID-19. Testuje se PCR testy ze slin (tzv. “plivací” – vhodné i pro menší děti, avšak pouze pokud umějí “naplivat”) a případně antigenními testy – výtěr z nosu.

  1. Testovací centrum se nachází na adrese nám. Hrdinů 1931/3, Krnov – vedle fontány. Otevírací doba Po-Pá 7:30 až 19:00, So-Ne 9:00 až 17:00.
  2. Testování dětí do 18 let PCR testy je k dnešnímu dni nadále zdarma (hrazeno zdravotní pojišťovnou), a to 5x měsíčně. 
  3. Jsme schopni provádět tzv. preventivní PCR testy, nikoliv PCR testy na žádanku hygieny nebo lékaře (tzv. diagnostické). V praxi to znamená, že pokud má dítě vystavenu žádanku od lékaře/hygieny, aby se otestovalo na PCR test, pak se na něj přihlásí do nemocnice, avšak tam jsou kvůli velké vytíženosti značné čekací doby. Rodiče pak tedy volí využití PCR testování u nás, kdy je možno dojít i bez objednání, než čekat několik dní na termín v nemocnici. Testováním u nás je však vyčerpán jeden z pěti měsíčních nároků na PCR test zdarma. 
  4. PCR testy mají zcela stejnou validitu a význam jako PCR testy v nemocnici, jsou evidovány v oficiálním informačním systému UZIS se všemi z toho vyplývajícími důsledky.
  5. Nad rámec výše uvedeného uvádíme, že PCR test si mohou samozřejmě udělat i další osoby (očkovaní zdarma 2x měsíčně), neočkovaní jako samoplátci.

Více podrobností můžete také nalézt na adrese https://www.covid-krnov.cz/ jakož i rezervační systém.

V případě jakýchkoliv dotazů se na mě neváhejte obrátit. 

S pozdravem a přáním pevného zdraví 

Ing. Tomáš Benda

mob.: +420 721 869 373

e-mail: benda.tomas@apnet.cz

ordinace MUDr. Lenky Jantošíkové