Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Ukliďme Česko, ukliďme Jindřichov

Máme titul Ekoškola, což je pro nás obrovská čest. Tak tento titul pojďme hrdě podpořit. Pravidelně probíhá celorepubliková akce s názvem: „Ukliďme Česko“. Jedná se o dobrovolnickou úklidovou akci, která probíhá na území celé České republiky a jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek.

Počet členů organizačního týmu „Ukliďme Česko“ by se dal spočítat na prstech jedné ruky. Největší podíl na celé akci však mají všichni zapojení dobrovolníci. Jen díky nim je totiž možné úklid přírody úspěšně uskutečnit v takovém rozsahu. Uklízejí školáci, úředníci, děti, vysokoškoláci, důchodci, učitelé, lékaři, prodavači, ekologové, turisti, pejskaři, pankáči … Prostě všichni, na koho si vzpomenete. Uklízíme společně!

Zvládneme to i my??? Dokážeme uklidit Jindřichov?

Abychom vám to uklízení Jindřichova zpříjemnili a pomohli vám nastartovat se, připravili jsme pro vás úklidový materiál – pytle, jednorázové rukavice. Vše bude k dostání ve škole od pondělí 22. 3. 2021 vždy od 7:00 do 13:00 hod. (Ideální by bylo, kdybyste se nám předem ozvali, že dorazíte). Stačí si pro materiál doběhnout 🙂

Hlavní jarní úklidový den: sobota 27. března 2021
Hlavní podzimní úklidový den: sobota 18. září 2021

Naše akce „Ukliďme Česko, Ukliďme Jindřichov“ probíhá celý týden (22. 3. – 28. 3. 2021). Kdykoliv budete mít cestu, stavte se pro pytel na sběr odpadků.

Ve svém snažení se nám prosím nafoťte. Napište, kde (místo) jste provedli „přírodní“ úklid. Samozřejmě dodržujte všechna potřebná opatření (roušky, respirátory, rozestupy, …) a dávejte na sebe pozor.

Všechny fotky i s popisem nám zašlete prosím do 28. 3. 2021:

Mgr. Jana Zábranská (zabranska@zsjndrichov.cz, messenger Jana Nany Zábranská, bakalář)
Mgr. Barbora Halířová (halirova@zsjindrichov.cz, messenger Barča Halířová, bakalář)

29. 3. 2021 dáme dohromady všechny materiály od vás a zveřejníme, jak se nám podařilo při úklidu Jindřichova uspět. Samozřejmě jsme si pro všechny zapojené připravily drobnou odměnu, která bude po úklidu připravena k vyzvednutí ve škole 🙂

Více informací o celorepublikové akci „Ukliďme Česko“ se dozvíte zde:
https://www.uklidmecesko.cz/news/

My jsme se do úklidu již vrhly po hlavě 🙂 Důležitá byla příprava a odhodlání, které nám v žádném případě nechybí. Vybaveny pytlem, rukavicemi a stylovou vestičkou jsme se vydaly na obhlídku terénu. Stačila chvilka a okolí školy se změnilo k nepoznání 🙂

Zároveň si vás dovolujeme pozvat na vyvrcholení celé úklidové akce, která proběhne v sobotu 27. března 2021.

Moc děkujeme za vaše nadšení pro správnou věc a především za spolupráci. Na vaše fotky se budeme těšit, Jana Zábranská a Barbora Halířová.