Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Nechce se tomu věřit, ale už uplynulo 6 týdnů od doby, kdy jsme se začali vzdělávat v tzv. nouzovém režimu kvůli koronavirové pandemii.

Počátky byly takříkajíc krušné pro mnoho z nás, avšak i to jsme překonali a zdárně pokračujeme, i když nestandardně, dále. Virus nás nezastavil.

MLUVNICE – LITERATURA -SLOH. Učit na dálku? Je to vůbec možné? Děláme, co můžeme. A musí se uznat, že mnoha žákům se tuto siatuaci daří zvládat na výbornou.

Procvičujeme pravopis, vymýšlíme vlastní češtinářské křížovky, které se nám určitě budou do budoucna hodit, učíme se on-line s pomocí různých her, např. největší úspěch sklidila tzv. “pravopisná střílečka”. Luštíme osmisměrky i různé hádanky a přesmyčky…

V literatuře a slohu taky nezahálíme, nejvíce zaujala “hra na spisovatele”. Jedním z našich témat bylo totiž dobrodružství. Žáci se museli vžít do role opravdového spisovatele/spisovatelky a pokusit se vymyslet, jak by část knihy (Robisnon Crusoe), kterou měli za úkol přečíst, mohla podle jejich fantazie pokračovat.

V současnosti pracujeme na pohádkách o čertech a pokud se nám povedou, zašleme je do literární soutěže a možná něco vyhrajeme:).