Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál

Od vleku -> přes slalom -> k “pařbě”

Den pátý – čtvrtek

Taaaaaak, je před námi poslední den lyžování, který máme v plánu zakončit výbornou večeří a famozní “pařbou”. Nepředbíhejme, začněme od začátku, protože závěrečný den byl opravdu dlouhý a plný překvapení.

Začali jsme tradičně snídaní a přesunem na svah, dnes naposledy 🙁 . Tuto část už zvládáme bravurně. Prvním překvapením byla pro nás návstěva našeho bývalého učitele Reného. Přivítání bylo opravdu hlučné a radostné. Pana učitele jsme samozřejmě ihned zapojili do naší oblíbené činnosti – nazouvání a zapínání lyžáků. Ufff!

Poté jsme se vydali na svah. První dvě skupiny automaticky vyjely na vleku kopec a nesčetněkrát ho v pořádku zdolaly. Na vlek se však dnes dostala i třetí skupinka úplných začátečníků. Sjezd kopce byl pro ně obrovskou výzvou a zážitkem, na který nelze jen tak zapomenout!

Poslední den patřil tradičně závodu ve slalomu. Proto nám paní učitelky připravily trať, kterou jsme v mnohém zdolali zcela bez komplikací.

Po návratu na penzion nás čekala vskutku chutná večeře, kterou jsme samou nedočkavostí slupli jako malinu. Čekal nás totiž večerní program, mnohými nazývaný slovem “pařba” 🙂 Přípravu na tuto akci nepodcenila žádná z dívek, nechyběly večerní róby, účesy ani párty make-up. To jsme ale ještě nevěděli, že nás v penzionu přepadne pes Špindík, který nám rozházel všechny věci ve všech pokojích. Proto nikdo z nás neobdržel diplom za pečlivý úklid.

Celý večer vyvrcholil slavnostním udělením diplomů a cen za různé skutky. Dalším překvapením pro nás byla absolutní vítězka ve slalomu – Míša Vondráčková, která nás všechny hravě převálcovala svou rychlou a bezchybnou jízdou.

Teď už nic nebránilo tomu, aby se penzion začal otřásat v základech za doprovodu známých hitů. Zpívali jsme, tančili, jedli a bavili jsme se až do chvíle, kdy zazněly tóny poslední písně – Ukolébavky v podání Jaromíra Nohavici. ACH JOOOO!

Máme před sebou poslední společné přenocování. Zítra už jen uklidit, sbalit se a vyrazit do svých domovů. Lyžák, na který jsme se celý půl rok těšili, utekl jako voda.

Fotogalerie zde: http://zsjindrichov.rajce.idnes.cz/LV_2018_-_4._den/

Taneční nálada na svahu: 3. skupina https://youtu.be/Q80PZsHO4V0

3. skupina –  vláček: https://youtu.be/PFuI5DVN7fA

3. skupina – vlek: https://www.youtube.com/watch?v=hh0gOsGEH3

Vláček 2. a 3. skupina: https://youtu.be/FO7vu010t9Y

Všechny skupiny- závěrečný slalom: https://youtu.be/DFDqAaWXX-U